maanantai 9. marraskuuta 2015

Valinnanvapaudesta ja Ilosta




Mitä tekee Nia-ope, kun keho on uupunut, mieli lievästi apea ja luovuus tukossa? Ottaa fyysisimmän mahdollisen Nia-rutiinin ja tunnin fokukseksi The Joy Of Movement. 

The Joy of Movement - Ilo liikkeestä on Nia White beltin ensimmäinen periaate. Se saa tällaisen liikenarkomaanin innostumaan vuosia vanhoista liikkeistä, lenkkipoluista ja tansseista yhä uudelleen. Se ohjaa keveyteen, helppouteen ja voimankäyttöön ihan huomaamatta. Kun ilo on läsnä, uudet liikkeet sujahtavat solutasolle, hermostoon, liikeratoihin ja lihaksiin huomaamatta, ilman ajattelun tuomaa pakkoa ja suorituspainetta. Ilon avulla jokainen liike hoitaa minua. 

Ja minun tarvitsee tehdä vain yksi asia: valita ilo. Tekniikkana on valinnanvapaus. Yhä uudelleen valitsen ilon. Kun se katoaa tiskatessa, valitsen liikkeen ilon käsivarsissa. Kun hermostun vaateläjistä lattialla, valitsen liikkeen ilon uudelleen ja reidet, olkapäät ja selkä riemuitsevat jokaisesta likaisen sukan nostamisesta. 

Ja tänään, valitsin liikkeen ilon Nia-tunnin jokaisena hetkenä.  Ilo oli läsnä potkuissa, hypyissä, venytyksissä, sumo stancessa, blokeissa. Tällaisen Nia-tunnin jälkeen on upea olo. Taas yhtä kerrosta paljaampana, entistä valmiimpana uudelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti